• Deň prvej pomoci

          •      Našu školu 14. 9. 2022 po tretej vyučovacej hodine navštívil tím Asociácie samaritánov Slovenskej republiky pôsobiaci v Starej Ľubovni. Dôvodom bol uplynulý víkend, ktorí patril práve záchranárom, pomáhajúcim ľuďom v situáciách, ktoré ohrozujú ich životy. Žiaci boli plní očakávania, čo sa bude diať, keď k nám príde ,,záchranka“.

                 Navštívili nás dve dobrovoľníčky z tejto asociácie za účelom prezentovania, správne zvolených postupov pri podávaní prvej pomoci, v prípade úrazu, popálenia, straty vedomia ...

            Žiaci pozorne počúvali, aktívne sa zapájali otázkami, či prípadne poslúžili ako ,,zranení“. Mali možnosť manipulovať s klasickým tlakomerom, obväzmi, teplomerom, fonendoskopom, vybrať si z batoha záchrany to, čo ich zaujalo a dostať adekvátne odpovede na zvedavé otázky tipu: ,, Na čo to slúži?“, ,, Kedy sa to používa?“.....

                 V závere žiaci mohli navštíviť záchranné vozidlo a opäť pozorovať, čo sa tam všetko nachádza. Rozlúčili sme sa za sprievodu zvukov sirén.

                 Veríme, že naši žiaci nebudú potrebovať žiadnu rýchlu zdravotnú pomoc a že si budú vážiť svoje zdravie a prácu tých, ktorí idú v prípade potreby aj s nasadením svojho života pomôcť.

            PS: Ďakujeme p. B. Genčúrovej a p. D. Spišiakovej v spolupráci so Spišskou katolíckou charitou za sprostredkovanie a zabezpečenie odbornej technickej a prezenčnej formy podania prvej pomoci.

                 Viac Vám napovedia fotky.:-)

            Mgr. Stanislava Genčúrová

          • Otvorenie školského roka 2022/2023

          • V pondelok 5. 9. sa brány našej školy opäť otvorili. Po krásnych slnečných dňoch plných oddychu sa už žiaci do školy veľmi tešili. Zvlášť sa tešili prváci, pre ktorých to bol veľmi výnimočný deň. Prvý krát si sadli do školských lavíc a dostali svoj prvý šlabikár. V ich odhodlaní získavať nové vedomostí a zručnosti prajeme im, ale aj všetkým ostatným žiakom, veľa úspechov.

            Mgr. M. Majdáková