• Návšteva knižnice
          • Návšteva knižnice

          • Marec je mesiacom knihy už vyše 60 rokov. Bol vyhlásený na počesť Mateja Hrebendu. Vďaka nemu máme knižnice plné kníh, ktoré sú sprístupnené svojim čitateľom počas celého roka. Aj my učitelia práve pri tejto príležitosti pripravujeme pre žiakov rôzne aktivity a projekty, s cieľom vzbudiť u nich záujem o detskú literatúru a motivovať ich k čítaniu.

            So žiakmi sme navštívili okresnú knižnicu v Starej Ľubovni. Starší žiaci plnili rôzne literárne úlohy v Osmijankovej záhrade. Porazili draka, vyslobodili princeznú, pomohli rozkvitnúť čarovnej rastline a zasadili semienka svojich tajných túžob. Mladším žiakom v knižnici  zahrali a prerozprávali rozprávku o Čmeliakovi Cyrilovi, ktorý sa chcel naučiť lietať. Nakoniec sa mu to za pomoci kamarátov podarilo. Potom sa presunuli tiež do Osmijankovej záhrady, kde hádali názvy Osmijankovych rozprávok.

            Návšetva knižnice sa žiakom veľmi páčila. Veríme, že sa tam opäť niekedy vrátime.

            Mgr. M. Majdáková

             

        • Svetový deň vody 2023
          • Svetový deň vody 2023

          • V našej základnej škole si každoročne pripomíname Svetový deň vody, ktorý je stanovený na 22. marca. 

            Tohtoročná téma s názvom Urýchlená zmena upriamuje pozornosť na vyriešenie krízy nedostatku vody a osvety v oblasti hygieny. Kampaň s názvom Buď zmenou, povzbudzuje ľudí ku zmene každodenných návykov a ku šetrnejšiemu zaobchádzaniu s vodou.

            Žiaci v modrom zažili zaujímavé dopoludnie, pozorovali zaujímavé prezentácie o vode, riešili vodné pracovné listy, čítali zaujímavé informácie o vode a tiež riešili vodný kvíz. V triedach pracovali na výtvarných prácach. V rámci týždňa pre vodu žiaci tiež navštívili  Ľubovianske kúpele a ochutnali vodu z mineralného prameňa.

            Aktivity boli smerované k uvedomeniu si významu vody pre život ľudí, zvierat aj rastlín, k nutnosti ju chrániť a vodou šetriť, pretože je obrovský dar prírody a bez nej by nebol možný život na Zemi.

            Mgr. M. Filipová

        • Pytagoriáda – okresné kolo
          • Pytagoriáda – okresné kolo

          •  

            V pondelok 20. marca 2023 organizovala ZŠ Komenského 113 v Lipanoch okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriády v kategórii P3 a P4. Súťaže sa zúčastnili aj naši najúspešnejší riešitelia školského kola – Tobiáš Genčúr a Nina Mišenčíková. Obidvaja súťažiaci sa stali úspešnými riešiteľmi. Žiačka Nina Mišenčíková získala 1. miesto v kategórii P4.

            Obidvom úspešným riešiteľom okresného kola blahoželáme!

             

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Poloma oznamuje, že dňa 27. 3. 2023 (pondelok) udeľuje so súhlasom zriaďovateľa žiakom základnej a materskej školy riaditeľské voľno z dôvodu osláv Dňa učiteľov. 

        • Divadielko Gašparko
          • Divadielko Gašparko

          • Dňa 22.2. k nám opäť zavítalo divadielko Gašparko. Tentoraz si žiaci pozreli krásne spracovanú rozprávku H.Ch. Andersena – Snehová kráľovná. Príbeh dvoch súrodencov žiakov upútal a veľmi sa im páčili pripravené kulisy. Už teraz sa tešíme na ďalšie nové rozprávky.

            Mgr. M. Majdáková

        • KARNEVAL
          • KARNEVAL

          • Fašiangový čas je čas zábavy, veselosti a karnevalov. Takýto zábavný fašiangový deň zažili žiaci v našej škole na šašovskom karnevale v piatok 17.2. Tento rok na karneval prišli veľmi zaujímavé  a kreatívne masky. Žiaci si zatancovali, zasúťažili a pochutili na skvelých šiškách, ktoré pripravili naše pani kuchárky. Každá maska si z karnevalu odniesla peknú cenu. Za ceny ďakujeme rodičom, ale hlavne štedrým sponzorom -  Obecný úrad Poloma, Róbert Hajzušin, Pavol, Genčúr, Kamil Genčúr, Lukáš Hovanec a Môj obchod Poloma.

            Mgr. M. Majdáková

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          •  

            Dňa 15. 3. 2023 sa uskutočnilo školské kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Každoročne sa táto krásna súťaž realizuje v knižnici našej školy.

            Naša odborná porota hodnotila predovšetkým prednes, správnu výslovnosť, výber ukážky, artikuláciu a celkový dojem súťažiacich. Vôbec nebolo jednoduché vybrať tých najlepších. Porota mala naozaj neľahkú úlohu, ale napokon rozhodla o nasledovnom umiestnení:

            Poézia:

            1. miesto: Karina Hricová ( 3. ročník)

            2. miesto: Marianna Genčúrová ( 4. ročník)

            3. miesto: Róbert Hajzušin ( 4. ročník)

             

            Próza:

            1. miesto: Lea Kasiňáková   ( 4. ročník)

            2. miesto: Nina Mišenčíková ( 4. ročník)

            3. miesto: Peter Bujňák ( 2. ročník)

            Úspešným recitátorom srdečne blahoželáme !