• Okresné kolo Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 22. 3. 2024 sa v Sabinove uskutočníl jubilejný 70. ročník celoslovenskej recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovali Adela Hovancová (4. roč.) a Lilien Viktória Hudáková (3. roč.) Rcitátori predviedli umelecký prednes poézie a prózy, ktorý ocenila odborná porota. Aj keď sme nemali žiadné umiestnenie, žiačkam ďakujeme za reprezentáciu našej školy a huževnatosť ďalej súťažiť.

            Mgr. Stanislava Genčúrová

          • Svetový deň vody

          • Organizácia spojených národov vyhlásila 22. marec za Svetový deň vody. Sviatok tejto vzácnej tekutiny sa slávi od roku 1992. Aj naša škola si pripomenula tento deň rôznymi aktivitami zameranými na vodu, jej význam a ochranu. Hneď zrána sme sa občerstvili dúškom čerstvej vody. Následne sme riešili rôzne aktivity, čítali sme o význame vody, maľovali sme vodné kvapky, spievali sme spolu s Mirom Jarošom pieseň Na vode nám záleží. Nakoniec sme pozerali animovaný seriál  Bola raz jedna planéta – Vzácna voda vo svete.

            Už teraz vieme, čo potrebuje naša Zem, už vieme, ako máme vodu chrániť, už vieme, že voda je dar. Tak nech nám na vode záleží. Buďme tou zmenou.

            Mgr. Mária Filipová

          • Kde bolo, tam bolo.......

          • Dňa 15. 3. 2024 sa v mestskej galérií v Lipanoch konal už 18 - ty ročník literárneho kvízu KDE BOLO, TAM BOLO pre žiakov 2. - 4. ročníka. Aj žiaci z našej školy ( L. Hurajtová, S. Hovanec, L. Hudáková, B. Bieľak ) sa ho zúčastnili. Témou kvízu bola literárna postava PIPI DLHÁ PANČUCHA od spisovateľky A. Lindrenovej. Žiaci plnili rôzne literárne úlohy, pozreli si nádhené scénické divadielko o PIPI v podaní žiakov zo ZŠ Komenského. Zabavili sa, našli si nových kamarátov a získali aj nové vedomosti. 

            Organizátorom ďakujeme za pozvanie a veríme, že sa takéto podujatia budú aj naďalej organizovať pre žiakov regíónu Hornej Torysy.

            Mgr. M. Majdáková

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          •  

            Dňa 6. 3. 2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo umeleckého prednesu Hviezdoslavov Kubín. Literárna súťaž Hviezdoslavov Kubín má u nás už dlhoročnú tradíciu . Táto celoslovenská súťaž je pomenovaná podľa významného básnika Pavla Országha Hviezdoslava.  Žiaci nám pripravili naozaj nevšedný zážitok a pôžitok z krásneho umeleckého slova. Prednesy boli pôsobivé, presvedčivé a originálne. Deti boli za svoju snahu odmenení nielen potleskom, ale i peknými knižnými a vecnými odmenami.

            Po záverečnom hodnotení  poroty sa zúčastnení žiaci umiestnili takto:

             

            POÉZIA                                                                                    

              1. miesto   Adela Hovancová                          

              2. miesto   Karina Hricová 

              3. miesto    Lilly Tomčufčíková

                                                                                                                                                                           

            PRÓZA

            1. miesto Lilien Viktória Hudáková

            2. miesto Branislav Bieľak

            3. miesto Peter Bujňák