• Hodina matematiky v materskej škole

          • Dňa 1. 2. 2024 pripravila pani učiteľka z materskej školy Janka Pavelková otvorenú hodinu matematiky pre žiakov prvého ročníka ZŠ a detí z MŠ. Témou boli 4 ročné obdobia. Po vypočutí rozprávky O dvanástich mesiačikoch žiaci riešili rôzne matematické úlohy. Za svoje výkony boli odmenení sladkosťami. My prváci veríme, že sme spestrili ich deň v škôlke, a že škôlkari sa už teraz tešia na nástup do našej základnej školy.

            Mgr. Mária Filipová

          • VŠETKOVEDKO 2023

          • Aj tento rok sa žiaci 1. – 4. ročníka zapojili do celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko. Žiaci, ktorí sa svojimi odpoveďami  zaradili medzi 30 % najmúdrejších riešiteľov a získali diplom s titulom Všetkovedko sú: Juraj Mihalik, Katarína Mišenčíková, Stela Hovancová, Lukáš Hajzuš, Liliana Hurajtová, Lilien Viktória Hudáková, Branislav Bieľak, Simeon Hovanec a Sebastián Hovanec. Súťažiaci Lukáš Baňas, Martin Palušek a Karina Hricová boli ocenení titulom Všetkovedkov učeň. Každý, kto zabojoval o titul najmúdrejšieho medzi najbystrejšími, získal krásny diplom a ceruzku súťažím s Talentídou. Tí najúspešnejší boli ocenení aj peknými cenami. Všetkým  gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Mgr. Mária Filipová

          • Divadielko Gašparko

          • Dnes 15. 2.  nás v našej škole navštívilo divadielko Gašparko. Spolu so škôlkarmi si naši žaci pozreli krásnu rozprávku s názvom Ako sa čert Froliš dostal do neba. Z veľmi poučného príbehu sa dozvedeli, že aj čert, ktorý robí dobré skutky sa môže dostať do neba. Páčilo sa im aj veľmi vtipné prevedenie tohto príbehu. Už teraz sa tešíme, s akým ďalším príbehom k nám známe divadielko zavíta nabudúce.

            Mgr. M. Majdáková