• Deň narcisov 18. 4. 2024

          • NARCIS - kvet jari a NÁDEJE

            Deň narcisov - pre ľudí s rakovinou je zbierka narcisov tá najvzácnejšia. Cieľom tohto dňa je vniesť problematiku boja proti rakovine bližšie k ľuďom - do ulíc, aby sa z choroby nestál strašiak, ale fakt, ktorý ľudí spája.

            Symbol - žltý narcis - si ľudia pripínajú v tento deň na svoj odev, aby vyjadrili úctu, obdiv a náklonnosť ľuďom bojujúcim so zákernou chorobou.

            Aj žiaci našej školy sa 18. 4. 2024  zapojili ako dobrovoľníci. Vyzbierali tak 633,15 eur za čo srdečne ďakujeme. Veríme, že touto cestou podáme pomocnú ruku tam, kam choroba znenezdajky udrie. ĎAKUJEME!

            Mgr. Stanislava Genčúrová

          • Zápis do 1. ročníka

          • Dňa 15.4. 2024 sa v našej škole uskutočnil zápis do 1. ročníka. Na zápis prišlo 16 predškolákov v sprievode svojich rodičov. Každý z nich ukázal, že sa viem predstaviť, pozná všetky farby, čísla a geometrické tvary. Tí odvážnejší zaspievali pesničku, či zarecitovali básničku. Všetci dokázali, že sú veľmi šikovní.

            Predškoláci, už sa na Vás tešíme v škole !

          • Otvorená hodina pre predškolákov

          • Dňa 10. apríla 2024 zavítali do našej školy budúci prváci z MŠ pod vedením pani učiteľky Janky Pavelkovej. Deti si zasadli do školských lavíc a jednu vyučovaciu hodinu absolvovali ako veľkí školáci.                                   

            Cieľom nášho spoločného stretnutia bolo prezentovať vyučovací proces, ukázať ako sa učia prváci po nástupe do školských lavíc a zároveň motivovať budúcich prvákov pre vstup do školy, ktorý ich čaká v septembri. Predškoláci počas celej vyučovacej hodiny pomáhali prvákom s rôznymi úlohami. Podarilo sa im prečítať tvary tlačených písmen, priradiť správne obrázky k slovám, zarecitovať básničky. Prváci čítali písané tvary písmen, slabiky a slová, prečítali aj text zo šlabikára. Spoločne si zaspievali a zatancovali známu medvediu pesničku. Ich šikovnosť a vytrvalosť bola v závere odmenená milým darčekom. 

                                                                                                                                                                                                  Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie pri zápise do prvého ročníka, milí predškoláci.                      

            Mgr. Mária Filipová