• Deň mlieka v našej škole

          • Dňa 27.9. 2023 na posledných dvoch vyučovacích hodinách sme uskutočnili so žiakmi celej školy aktivity spojené s dňom mlieka. Žiaci už od rána na hodinách pracovali s tvorivými úlohami o mlieku.

            Hlavnou témou bolo živočíšne a rastlinné mlieko. S tým boli spojené aj úlohy. Na začiatok sa žiaci rozdelili do troch skupín, podľa hlavných producentoch živočíšneho mlieka ( krava, koza a ovca). Následne si zvolili kapitána družstva, ktorý reprezentoval ich skupinu. Prvou úlohou bolo vypočuť si informácie o jednotlivých druhoch mlieka. Ďalej mali v letákoch vyhľadať osem mliečnych  produktov. Nasledovalo vyfarbiť si svoju ,,kravu“. Zástupcovia jednotlivých skupín sa vystriedali pri mliečnom pexese, a nakoniec skladali rozstrihaný obrázok jahodového mlieka, pri ktorom sa meral čas. Z každej aktivity vzišiel materiál a ten sme použili na výrobu plagátu, ktorý bol zhrnutím získaných informácií. Posúďte sami nahliadnutím do fotogalérie.

            Mgr. S. Genčúrová

          • Didaktické hry v prírode

          • V pondelok 11. 9. 2023 s v naše škole uskutočnili didaktické hry v prírode. Žiaci absolvovali turistickú vychádzku k stožiaru spojenú s pozorovaním prírody a otužovaním zdravia. Cestou k obecnému ihrisku zbierali prírodniny. Tu sa na jednotlivých stanovištiach učili, preverovali svoje vedomosti z dopravnej a zdravotnej výchovy. Vyskúšali si aj určovanie svetových strán.  Žiaci sa do jednotlivých činností aktívne a s radosťou zapájali. Krásne slnečné počasie umocnilo všetkým dobrú náladu. Prežili tak poučné a príjemné dopoludnie.

            Mgr. M. Filipová

             

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • V pondelok 4. septembra sa brány našej školy opäť otvorili.  S radosťou sme v nej po prázdninách privítali všetkých žiakov, no zvlášť našich  prváčikov. Pre nich bol tento deň veľmi výnimočný, keďže začali novú etapu svojho života. Z rúk pána starostu si prevzali knihu, ktorú si už určite čoskoro dokážu sami prečítať.                                  Prajeme všetkým žiakom, učiteľom a zamestnancom školy úspešný školský rok plný sily, energie, radosti a múdrosti.

            Mgr. M. Majdáková