• Návšteva kina
          • Návšteva kina

          • V stredu 27. 4. žiaci a učitelia našej školy navštívili po dlhšej dobe kino v OC Max Prešov. Pozreli sme si krásnu rozprávku s názvom Údolie lampášikov, ktorej hlavnou myšlienkou bola túžba po návrate do lepších dní spojená so strachom z nového. Žiakom sa rozprávka veľmi páčila. Po rozprávke sme sa vybrali na krátke nákupy po OC Max, najmä obchodov s hračkami. Potom sme sa autobusom presunuli do pizzerie Redbox. Tu už bola pre nás pripravená  voňavá a chutná pizza. Žiaci si na nej pochutili a takto posilnení sme chceli pokračovať v našom výlete. V pláne sme mali navštíviť miniskanzen drevených chrámov v Ľutine. Žiaľ pre nepriaznivé počasie sme museli túto časť výletu vynechať. No aj napriek tomu verím, že si naši žiaci tento deň naplno užili a už teraz sa tešia na koncoročný výlet.

            Mgr.M.Majdáková

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Už tradične 22. apríla si pripomíname Svetový deň Zeme. Žiaci z našej školy si počas tohto dňa uvedomili následky znečisťovania prírody a dôležitosť starostlivosti o našu Zem. Kreslili, rozprávali  o prírode, rastlinách a živočíchoch. Naučili sa triediť odpad  a z recyklovaného a prírodného materiálu postavili aj domček pre hmyz. Následne počas prechádzky obcou zbierali odpadky a vyčistili verejné priestranstvo.

            Cieľom všetkých aktivít bolo poukázať na potrebu šetrnejšieho správania sa k prírode a na ochranu životného prostredia.

            Máme radi našu planétu Zem, našu krajinu, prostredie v ktorom žijeme, a preto nám všetkým záleží na čistote a poriadku nášho okolia.

            Mgr. Mária Filipová

          • Zápis do 1. ročníka

          •  

            Dňa 8.  apríla 2022 sa konal v našej škole ZÁPIS ŽIAKOV do 1. ročníka pre školský rok 2022/2023. Po dvoch rokoch sa zápis konal za prítomností detí a ich rodičov. Budúci prváci boli veľmi šikovní a všetky  úlohy, ktoré ich čakali, zvládli úspešne.

            Každý dostal za splnené úlohy a účasť na zápise pamätný list a pekný darček. Budúcim prvákom v novom školskom roku prajeme veľa úspechov.         

        • Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

          • Pytagoriáda – okresné kolo

                 Dňa 29. marca sa uskutočnilo okresné kolo Pytagoriády online formou v priestoroch našej základnej školy. Zúčastnili sa ho tretiačky Nina Mišenčíková a Klaudia Mihalíková - úspešné riešiteľky školského kola Pytagoriády P3. V kategórii P3 okresného kola Pytagoriády sa naša žiačka Nina Mišenčíková umiestnila na 1. mieste. Víťazke srdečne blahoželáme k dosiahnutému úspechu. Našim žiačkam ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

                                                                                                                                      Mgr. M. Filipová