• Zber SABI viečok a tetrapakov

          • Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do zberu SABI viečok a tetrapakov. V zbere hlinikových viečok sme  s vyzbieraným množstvom 10 kg obsadili  26. miesto zo 49 škôl a v zbere tetrapakov  sme s vyzbieraným množstvom 50 kg  skončili na 29. mieste z 39. škôl. Do zberu sa zapojili žiaci materskej školy aj základnej školy. Celkovo sa zapojilo  18 žiakov v zbere hliníkových viečok a 8 žiakov v zbere tetrapakov. Prvé miesto v zbere tetrapakov získala žiačka Nikola Hovancová. Prvé miesto v zbere hliníkových viečok získala žiačka 3. ročníka Sofia Genčúrová s počtom 4 650 kusov, Lea Kasiňáková s počtom kusov 4 060 a tretie miesto získal Maxim Hovanec s počtom kusov 3 417. Za svoje úsilie boli odmenení peknými cenami. Veríme, že v budúcom školskom roku budú v zbere pokračovať.

             

            Mgr. Mária Filipová

          • Farmársky deň v Krásnej Lúke

          • Dňa 29.6.2022 sa naša škola zúčastnila Farmárskeho dňa v Krásnej Lúke. Pri príchode našej školy nás uvítala pani riaditeľka Mgr. H. Kormošová  a starosta obce. Keď už boli zúčastnení nastúpení, tak sa zaspievala spoločná hymna Na tom našom dvore.... Nasledovalo predstavenie programu. Prvým bodom bolo oboznámenie sa s miestnym včelárom Vendelínom, ktorý  oboznámil deti o celom postupe včelárstva. Po stočení a ochutnávke medu, sa žiaci rozdelili do skupín a absolvovali jednotlivé stanovišťa, kde zbierali body. .....Pán  Novysedlák nám  ukázal, ako sa vyplietajú korbáče. Nasledovala desiata, ktorá bola pripravená pre každého žiaka.  Medzi jednotlivými stanovišťami sa žiaci presúvali miestnym vláčikom na farmu. Tam sa oboznamovali s prácou farmára, vozili sa na koňoch, boli pri kravách, zajacoch, sliepkach.....Mohli si oddýchnuť pod pyramídou, a tiež si vyskúšať virtuálnu realitu. Po návrate na školský dvor sme mali pripravený chutný guľáš. Posledný bod programu bolo vyhodnotenie súťaže a rozlúčka. Za pozvanie ďakujeme a už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu.

            Mgr. Stanislava Genčúrová

          • Ďakovná púť do Litmanovej

          • Prvoprijímajúce deti z celej farnosti -  z Polomy, zo Šarišských Draviec a z Krásnej Lúky si vykonali 20. júna  ďakovnú púť do Litmanovej spolu s duchovným otcom Mgr. Michalom Paľovčíkom  a s triednymi učiteľkami. Navštívili Mariánske pútnické miesto na hore Zvír v Litmanovej. Z  dolného parkoviska vystúpili po krížovej ceste a zároveň si vykonali  pobožnosť krížovej cesty. Na hore navštívili  viaceré objekty  slúžiace  pútnikom - Kaplnku zjavenia, Kaplnku Nepoškvrneného počatia Panny Márie, Eucharistickú kaplnku, Hlavný liturgický priestor pre slávenie sv. liturgií v prírode. Tu spoznali históriu zjavení Panny Márie, jej duchovné zvesti, ktoré zanechala prostredníctvom dvoch mladých  vizionárok.  Pri Prameni sv. Jána Krstiteľa si mohli  nabrať vodu do fliaš a občerstviť sa.

            Každý, kto navštívi toto Mariánske pútnické miesto s dobrým úmyslom, zažije tu hlboký duchovný pokoj a načerpá mnoho milostí ako sa to podarilo aj nám.
             

            Mgr. Mária Filipová

          • Deň rodiny

          • V nedeľu 19. 6. 2022 sa na obecnom ihrisku konal Deň rodiny. Základná škola s materskou školou v spolupráci s obecným úradom, hasičmi a futbalistami pripravili zábavne popoludnie pre rodiny. Program otvorili mažoretky krásnym tancom. Rodiny si mohli zasúťažiť v rôznych športových disciplínach a iných zaujímavých aktivitách. Oteckovia si zahrali futbal. Deti sa vyšantili na skákacich hradoch a mohli si dať namaľovať rôzne motívy na tvár a tiež tetovanie na telo. Všetci si pochutili na teplom a chutnom guláši, za ktorý ďakujeme našim poslancom. Z tomboly si mnohí odniesli krásne ceny, za ktoré tiež ďakujeme sponzorom z blízkeho okolia. Zlatým klincom celého dňa bola penová show pre deti, z ktorej mali najväčšiu radosť. Veríme, že sa táto akcia všetkým páčila, a dúfame, že sa nám ju podarí zorganizovať aj na budúci rok.

            Mgr. Mária Hižnajová