• Súťaž Milk- Agro

          • Naša škola sa aj tohto roku zapojila do súťaže s Milk – Agro. Úlohou súťažiacich bolo vymyslieť text na nejakú známu pieseň, v ktorom bolo potrebné použiť slová pomenujúce výrobky Milk – Agro. Tohto roku sa tešíme z mimoriadneho úspechu, keďže sa nám podarilo získať 1. miesto a naša pieseň s názvom Mám chuť na veľké mliečko vyhrala. Touto cestou sa chceme poďakovať pani učiteľkám za napísanie textu a nácvik piesne so žiakmi. Ďakujeme aj všetkým žiakom za trpezlivosť pri nácviku a krásne prevedenie piesne. 

            Aj žiaci z materskej školy spolu s pani učiteľkou sa zapojili do súťaže a vytvorili vlastný výrobok z obalov výrobkov Sabi, pod názvom ČLOVEČE DAJ SI SABI a získali 2. miesto. Taktiež im srdečne blahoželáme.

            Výhernú pieseň si môžete vypočuť v odkaze pod textom.

            Mgr. M. Hižnajová

          • Divadielko Gašparko

          • V pondelok dňa 16.5.2022  nás navštívilo divadielko Gašparko. Žiaci základnej a materskej školy sa stretli po druhej vyučovacej hodine v priestoroch telocvične. Tu si spoločne pozreli divadielko s názvom Aladinová zázračná lampa. Predstavenie sa všetkým žiakom páčilo a na záver sa poďakovali veľkým potleskom.

            Mgr. M. Hižnajová

             

          • Škola v prírode vo Vysokých Tatrách

          • S našimi tretiakmi a štvrtákmi sme  sa zúčastnili  v termíne od  9. 5. - 13. 5. 2022  školy v prírode - v rekreačnej oblasti horami obklopenej dedinky pod Vysokými Tatrami - v Starej Lesnej. Strávili sme týždeň zaujímavých výletov, výstupov a aktivít .

            Prvý deň sme sa vybrali  do Bachledovej doliny, kde sme absolvovali prvú menšiu túru až k Chodníku korunami stromov. Počas cesty po Chodníku sme sa mohli zastaviť na troch adrenalínových zákutiach a vyskúšať udržať rovnováhu a tiež z množstva informačných tabúľ dozvedieť  zaujímavé informácie o faune a flóre o živote miestnych lesov. Z 32 metrov vyhliadkovej veže sme mali ako na dlani štíty Belianskych Tatier, unikátnu scenériu Pienin i malebné Zamagurie. V strede terasy vyhliadkovej veže bola umiestnená  sieť, po ktorej prešli len tí najodvážnejší.  V poludňajších hodinách sme  našim autobusom dorazili do penziónu Palušák  v Starej Lesnej, kde sme sa naobedovali a ubytovali. Potom sme sa zoznámili s miestom, kde sme boli ubytovaní. Prvý deň ubehol ani sme sa nenazdali a čakala nás prvá noc v neznámom prostredí, poniektorí prvýkrát bez rodičov.

            Náš druhý deň sme začali rozcvičkou pred našim penziónom a po raňajkách sme sa vybrali autobusom do Starého Smokovca a odtiaľ sme sa dostali až na  Hrebienok. Popoludnie sme strávili športovo na miestnom ihrisku. Zahrali sme si futbal a tiež sme  sa dostatočne vyšantili na hojdačkách a šmýkačkách. Deň sme zakončili spoločnými aktivitami na izbách.

            Aj stredu sme začali krátkou rozcvičkou a vychutnávali sme si čerstvý tatranský vzduch i ranné slnečné lúče. Po raňajkách sme sa vybrali na výlet tatranskou železnicou do Štrbského Plesa. Tam sme  sa poprechádzali  po náučnom chodníku okolo druhého najväčšieho jazera v Tatrách. Popoludnie sme strávili tiež športovo na ihrisku. Súťažilo sa o najlepšieho športovca školy v prírode.   

            Predposledný deň  sme  navštívili MÚZEUM TANAP-u v Tatranskej Lomnici a oboznámili sme sa s charakterom tatranskej prírody, s jej ochranou a s dejinami sprístupňovania Tatier. Náš výlet pokračoval do Belianskej jaskyne. K vchodu jaskyni viedol náučný chodník, ktorým  sme sa dostali až k nášmu cieľu – k najväčšej a jedinej kvapľovej jaskyni sprístupnenej  na území Tatranského národného parku. Na trase sme prekonali až 874 schodov a v jaskyni sme obdivovali nádhernú jaskynnú výzdobu, stalagmity, vodopády či jazierka a v Hudobnej sieni sme si zaspievali našu hymnu školy v prírode. Bol to nádherný deň, ktorý sme zakončili súťažou o najlepšieho speváka a speváčku aj diskotékou.

            Posledný deň nášho pobytu v škole v prírode sme si  zbalili  naše kufre, spoločne sme zhodnotili náš týždenný pobyt v prírode, rozdali sme diplomy za radosť, smiech a zábavu ...ale aj za nekonečnú energiu a skvelé výkony. Čakala  nás už len jedna návšteva Kežmarského hradu, ktorá bola spojená s prehliadkou areálu hradu,  s návštevou hradnej kaplnky a vyhliadkovej veže. Potom nasledoval spoločný návrat autobusom domov k netrpezlivým rodičom a kamarátom.

            Tento pobyt v škole v prírode nám ostane ešte dlho v pamäti a budeme naňho radi spomínať. Vysoké Tatry sú jednoducho Vysoké Tatry! Top oblasť krásneho Slovenska s perfektným klimatickým ovzduším. 

            Mgr. Mária Filipová

        • Zábavné dopoludnie
          • Zábavné dopoludnie

          • Vo štvrtok 12. mája sme so žiakmi 1. a 2. ročníka navštívili detské interierove ihrisko v Lipanoch. Už samotné cestovanie prímestskou dopravou bolo pre žiakov zážitkom. Cestou k ihrisku sme sa zašli pozrieť k archeoparku Hradisko. Naspäť sme sa odviezli na parádnom voze, ktorý ťahal silný kôň. Ten nás doviezol priamo pred ihrisko. Tu sa žiaci vrhli na všetky atrakcie a dosýtosti sa vyšantili. Naspäť sme sa vrátili tiež autobusom. Po návrate už  bol pre žiakov pripravený chutný obed v školskej jedálni. Žiakom sa toto dopoludnie veľmi páčilo, a už teraz sa pýtajú, kedy si ho zopakujeme :-)

            Mgr.M. Majdáková

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Deň matiek je deň, kedy sa po celom svete vzdáva úcta matkám a materstvu. Aj pre našich žiakov sa v piatok 6.mája naskytla skvelá príležitosť, ako sa svojim mamičkám poďakovať za všetko, čo pre nich v živote robia. Žiaci si pre mamičky pripravili rôzne básničky, pesnička a tance, ktorými vyjadrili svoju úctu, vďaku a lásku za všetku ich trpezlivosť a obetavosť. Pre mamičky bolo pripravené aj malé občerstvenie v podobe chutného koláčika. Samozrejme nesmel chýbať ani darček. Verím, že sa mamičkám program aj darček páčil, a že sme spolu s deťmi potešili ich srdiečko.

            Na tomto odkaze si môžete program pozrieť.

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          •                                                                    28.apríl 2022

            Liga proti rakovine po dvoch rokoch pauzy spôsobenej pandémiou organizovala po 26. raz verejno-prospešnú zbierku Deň narcisov na pomoc pacientom s rakovinou. Aj žiaci (3. a 4. roč.) našej školy v sprievode učiteľov - dobrovoľníkov,  zbierali finančné prostriedky. V našej obci sa vyzbieralo 521,73 . Za vyzbieranú sumu úprimne ĎAKUJEME každému jednému darcovi.   

            Mgr. Stanislava Genčúrová