• Deň matiek
          • Deň matiek

          • Deň matiek je deň, kedy sa po celom svete vzdáva úcta matkám a materstvu. Aj pre našich žiakov sa v piatok 6.mája naskytla skvelá príležitosť, ako sa svojim mamičkám poďakovať za všetko, čo pre nich v živote robia. Žiaci si pre mamičky pripravili rôzne básničky, pesnička a tance, ktorými vyjadrili svoju úctu, vďaku a lásku za všetku ich trpezlivosť a obetavosť. Pre mamičky bolo pripravené aj malé občerstvenie v podobe chutného koláčika. Samozrejme nesmel chýbať ani darček. Verím, že sa mamičkám program aj darček páčil, a že sme spolu s deťmi potešili ich srdiečko.

            Na tomto odkaze si môžete program pozrieť.

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          •                                                                    28.apríl 2022

            Liga proti rakovine po dvoch rokoch pauzy spôsobenej pandémiou organizovala po 26. raz verejno-prospešnú zbierku Deň narcisov na pomoc pacientom s rakovinou. Aj žiaci (3. a 4. roč.) našej školy v sprievode učiteľov - dobrovoľníkov,  zbierali finančné prostriedky. V našej obci sa vyzbieralo 521,73 . Za vyzbieranú sumu úprimne ĎAKUJEME každému jednému darcovi.   

            Mgr. Stanislava Genčúrová

        • Návšteva kina
          • Návšteva kina

          • V stredu 27. 4. žiaci a učitelia našej školy navštívili po dlhšej dobe kino v OC Max Prešov. Pozreli sme si krásnu rozprávku s názvom Údolie lampášikov, ktorej hlavnou myšlienkou bola túžba po návrate do lepších dní spojená so strachom z nového. Žiakom sa rozprávka veľmi páčila. Po rozprávke sme sa vybrali na krátke nákupy po OC Max, najmä obchodov s hračkami. Potom sme sa autobusom presunuli do pizzerie Redbox. Tu už bola pre nás pripravená  voňavá a chutná pizza. Žiaci si na nej pochutili a takto posilnení sme chceli pokračovať v našom výlete. V pláne sme mali navštíviť miniskanzen drevených chrámov v Ľutine. Žiaľ pre nepriaznivé počasie sme museli túto časť výletu vynechať. No aj napriek tomu verím, že si naši žiaci tento deň naplno užili a už teraz sa tešia na koncoročný výlet.

            Mgr.M.Majdáková

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Už tradične 22. apríla si pripomíname Svetový deň Zeme. Žiaci z našej školy si počas tohto dňa uvedomili následky znečisťovania prírody a dôležitosť starostlivosti o našu Zem. Kreslili, rozprávali  o prírode, rastlinách a živočíchoch. Naučili sa triediť odpad  a z recyklovaného a prírodného materiálu postavili aj domček pre hmyz. Následne počas prechádzky obcou zbierali odpadky a vyčistili verejné priestranstvo.

            Cieľom všetkých aktivít bolo poukázať na potrebu šetrnejšieho správania sa k prírode a na ochranu životného prostredia.

            Máme radi našu planétu Zem, našu krajinu, prostredie v ktorom žijeme, a preto nám všetkým záleží na čistote a poriadku nášho okolia.

            Mgr. Mária Filipová

          • Zápis do 1. ročníka

          •  

            Dňa 8.  apríla 2022 sa konal v našej škole ZÁPIS ŽIAKOV do 1. ročníka pre školský rok 2022/2023. Po dvoch rokoch sa zápis konal za prítomností detí a ich rodičov. Budúci prváci boli veľmi šikovní a všetky  úlohy, ktoré ich čakali, zvládli úspešne.

            Každý dostal za splnené úlohy a účasť na zápise pamätný list a pekný darček. Budúcim prvákom v novom školskom roku prajeme veľa úspechov.         

        • Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

          • Pytagoriáda – okresné kolo

                 Dňa 29. marca sa uskutočnilo okresné kolo Pytagoriády online formou v priestoroch našej základnej školy. Zúčastnili sa ho tretiačky Nina Mišenčíková a Klaudia Mihalíková - úspešné riešiteľky školského kola Pytagoriády P3. V kategórii P3 okresného kola Pytagoriády sa naša žiačka Nina Mišenčíková umiestnila na 1. mieste. Víťazke srdečne blahoželáme k dosiahnutému úspechu. Našim žiačkam ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

                                                                                                                                      Mgr. M. Filipová

                                                                                      

             

        • Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

          • Témou Svetového dňa vody 2022, ktorý si už takmer tri desaťročia pripomíname 22. marca, je  Podzemná voda – zobrazenie neviditeľného.                                                                            

            Mimo náš zrak, pod našimi nohami. Podzemná voda je skrytý poklad, ktorý obohacuje náš život. Naša pitná voda a hygiena, naše zásobovanie potravinami a prírodné prostredie - to všetko závisí od podzemnej vody.

            Keďže zdroje pitnej vody sú obmedzené, je dôležité pitnou vodou neplytvať. Týmto problémom sa zaoberali už naši predkovia, o čom svedčí už staré príslovie „Cenu vody objavíš len keď vyschnú studne.“

            Aj u nás v škole si žiaci pod vedením učiteliek pripomenuli dôležitosť vody. Na úvod zaspievali spolu S hudbou vesmírnou nádhernú pieseň s názvom  Pocta vode.  Prostredníctvom prezentácií a rôznych vodných aktivít sa dozvedeli, čo je podzemná voda, prečo je dôležitá, aká je kvalita a znečistenie podzemných vôd a tiež prečo by sme sa mali starať o vodu. O vode žiaci nielen spievali, rozprávali a počúvali, ale ju aj maľovali, skúmali, ochutnávali, voňali a pozorovali.

            Deň vody v našej škole oslavujeme každý rok, ale stále sa niečo nové o obyčajnej vode dozvieme. Voda je najrozšírenejšou a najdôležitejšou látkou na svete, bez ktorej by život na Zemi nebol možný, a preto si našu ochranu vyžaduje nielen 22. marca, ale každý jeden deň...

                                                                                                                                                                 Mgr. Mária Filipová

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

          • Celoslovenská vedomostná súťaž Všetkovedko o titul najmúdrejšieho medzi najbystrejšími je pre zvedavé a odvážne deti, ktoré chcú spoznať svet.  Do tejto vedomostnej súťaže sa zapojilo 8 žiakov    2. – 4. ročníka našej školy. Odpovedali na súťažné otázky z rôznych oblastí – matematiky, prvouky a prírodovedy, vlastivedy, slovenského jazyka, anglického jazyka, hudobnej a výtvarnej výchovy. Titul Všetkovedko získali druháci – S. Hovanec (najviac bodov v kategórii Všetkovedko 2) a B. Bieľak. Titul  Všetkovedko získala aj tretiačka Nina Mišenčíková (najviac bodov k kategórii Všetkovedko 3) a Klaudia Mihaliková, titul Všetkovedkov učeň – D. Hovanec. Titul Všetkovedkov učeň v kategórii Všetkovedko 4 získali aj naši štvrtáci – M. Hovanec, N. Hovancová a A. Hajzušinová. Za svoje preukázané vedomosti boli všetci súťažiaci odmenení diplomom a vecnými cenami.

                                                                                                                                                         Mgr. Mária Filipová

             

          • Preberanie samotestov

          • Oznamujeme rodičom, ktorí prejavili záujem o domáce testovanie antigénovými testami, že ďalších 5 kusov si môžu vyzdvihnúť od zajtra t.j. 15. 2. 2022 od 13:00 v budove školy s dodržaním protiepidemiologických opatrení.

            Prevzatie samotestov potvrdí rodič svojím podpisom, ktorým sa zaväzuje, že samotesty budú využité za účelom diagnostiky ochorenia COVID-19 u žiaka. Za použitie samotestov je zodpovedný rodič, jeho povinnosťou je vykonanie samotestu nahlásiť škole. Rodič škole potvrdzuje len vykonanie poskytnutého samotestu, výsledok samotestu škole neodkladne oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny. Samotesty je odporúčané vykonávať 2x do týždňa (pondelok a štvrtok) a pri výskyte príznakov ochorenia COVID-19.

          • ŠALIANSKY MAŤKO

          • Bola raz jedna malebná krajina - Slovensko sa zvala. V nej malé mestečko Šaľa. A tá Šaľa Šalianskeho Maťka Jozefa Cígera Hronského mala.  

            Školské kolo súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko sa v našej škole uskutočnilo  21. 1. 2022.

            Zúčastnilo sa na ňom spolu 9 žiakov 2. – 4. ročníka. Porota sa po neľahkom rozhodovaní dohodla na takýchto výsledkoch:

            1. miesto - Salome Genčúrová - 4. ročník

            2. miesto - Nina Mišenčíková - 3. ročník

            3. miesto - Lenka Knutová - 3. ročník

            Všetkým súťažiacim ďakujeme, víťazke blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole!

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            školský semafor je aktualizovaný k 4. 2. 2022 z dôvodu potreby spresnenia postupov ukončovania izolácie (vrátane návratu žiakov k fyzickej aktivite po izolácii) a karantény detí a žiakov a upresnenia výnimky z karantény pre účel návštevy školy.

            Aktualizovaný školský semafor k 4.2.2022