• ŠALIANSKY MAŤKO

          •  

            K popredným slovenským  spisovateľom patril aj Jozef Cíger Hronský. Každoročne si jeho tvorbu pripomíname i prostredníctvom súťaže Šaliansky Maťko, v ktorej žiaci v jednotlivých kategóriách prednášajú povesti od ľubovoľných autorov.

            I naši dobrí recitátori z druhého, tretieho a štvrtého ročníka sa dňa 21.12.2022 statočne popasovali s umeleckým prednesom slovenských  povestí. Recitátorské výkony boli vyrovnané. Súťažiaci  predniesli záujímavé slovenské povesti svojim spolužiakom a snažili sa o čo najlepší výkon.

            Výsledky:

            1. miesto           Lenka Knutová             4. ročník

            2. miesto           Denis  Hovanec            3. ročník

            3. miesto           Marianna Genčúrová    4. ročník

            Víťazke srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole!

          • Medovníkovo

          • Každoročné pečenie medovníkov sa uskutočnilo aj v tomto predvianočnom čase v spolupráci s materskou školou 20.12. 2022. Predškoláci a žiaci prvého ročníka sa tvorivo vybláznili s medovníkovým cestom, z ktorého vzišli krásne a najmä chutné medovníčky. Posúďte sami, aspoň na diaľku podľa fotiek. Dobrú chuť!

          • Predvianočná besiedka

          • Dňa 18.12.2022 na štvrtú adventnú nedeľu sa v kultúrnom dome v našej obci konala predvianočná besiedka.  Žiaci našej školy si spolu so škôlkarmi  pripravili pekný program, ktorý  navodil príjemnú predvianočnú atmosféru.  V spolupráci so šikovnými a kreatívnymi mamičkami žiakov ZŠ a MŠ pripravili nádherné vence a ikebany, ktoré si mohli prítomní zakúpiť a takto nás podporiť. Na mini trhoch boli na predaj aj rôzne iné  veci ako napríklad med, medovina, sviečky, vianočné ozdoby a dekorácie, šperky, čiapky, čelenky atď. Hostia si pochutili na výbornej kapustnici a občerstvili sa vianočným punčom, ktorý pre nich pripravili poslanci.

            Účasť ľudí a pozitívne reakcie nás veľmi potešili a v duchu pokoja a radosti sa tešíme na Vianoce.

            Pedagogický zbor