• Školská vkladná knižka

          • V tomto školskom roku sa naša škola prvý krát zapojila do projektu Školská vkladná knižka. 

            Hlavným cieľom tohto projektu je motivovať deti k čítaniu s porozumením a písaniu diktátov. Žiaci sú za tieto aktivity odmeňované dukátmi, ktoré si zbierajú do vkladnej knižky. Na konci polroka si môžu zarobené dukáty vymeniť na školských trhoch  za školské potreby, hračky, sladkosti a iné drobnosti. 

            Medzi ďalšie pozitíva školskej vkladnej knižky patrí najmä motivácia k lepším výsledkom, hospodárenie s finančnými prostriedkmi a zodpovednosť za svoju vkladnú knižku.

            Žiakom sa tento projekt veľmi páčil a už teraz sa tešia na ďalšie trhy.

            Mgr. M. Majdáková

             

              

          • Hasič - pretekár

          • V marci prebehla celoslovenská výtvarná súťaž na tému Hasič - pretekár, do ktorej sa zapojili aj žiaci našej školy. Výbraní žiaci postupili do okresného kola, kde Územný výbor DPO SR Sabinov ocenil ich práce. Na 6. mieste sa umiestnila Bianka Majdáková ( 2. roč.) a na 4. mieste sa umiestnil  Branislav Bieľak (3. roč.). Žiakom za reprezentáciu školy ďakujeme a srdečne blahoželáme.

            Mgr. Stanislava Genčúrová

          • Štvrtácka rozlúčka

          • Na záver školského roka sa tešia najmä žiaci, no aj učitelia očakávajú letné mesiace, aby mohli načerpať sily do ďalšieho školského roka. Stalo sa už tradíciou, že štvrtáci, ktorí v našej škole získavajú primárne vzdelanie, sa s našou školou lúčia.

            Naši štvrtáci sa rozlúčili už v štvrtok 29. júna 2023 so svojimi učiteľmi a svojimi spolužiakmi na "rozlúčkovej párty". Žiaci si pripravili pekný program, v ktorom sa poďakovali učiteľom za skvelú prácu a starostlivosť počas štyroch rokov na škole. Rodičia im pripravili kráľovské pohostenie v podobe sladkých koláčov, pizze a rôznych ďalších pochúťok. Za cengotu posledného zvončeka a veľkého potlesku sa rozlúčili a brány základnej školy sa na tejto škole pre nich zatvorili.

            Tak milí štvrtáci, prajeme Vám veľa úspechov vo Vašich nových školách - kolektív ZŠ s MŠ Poloma.

            Mgr. Mária Filipová

          • Zábavno- poznávací deň školského obvodu Šarišské Dravce

          •  Dňa 28.06.2023 sme sa zúčastnili zábavno-poznávacieho dňa školského obvodu Šarišské Dravce. O 7:00 hod sa naši žiaci zišli pred školou. V sprievode slnka sme zvládli rannú  pešiu prechádzku. V Šarišských Dravciach nás už čakali tunajší učitelia, ktorí nám podali základné organizačné informácie. Následne sa žiaci rozdelili podľa inštrukcií do skupín. Každá skupina mala pripravenú orientačnú mapu. Pripravené boli 8 stanovišťa, na ktorých žiaci  interaktívnou činnosťou nadobúdali nové vedomosti, spoznávali a objavovali svet biológie, technológie, chémie. Nechýbal ani zábavný sprievodný program v podobe belgického tanca a rôznych iných tancov. Potešilo ich maľovanie na tvár a vyrábanie  vlastných kľúčeniek. Milo nás prekvapilo, že pre všetkých žiakov bola pripravená desiata a čapovaná kofola. V závere nás čakalo vyhodnotenie dňa a spoločný obed. Žiaci si odniesli nielen nové vedomosti, zážitky ale aj nové priateľstva. Za pozvanie, realizáciu a pohostinnosť veľmi pekne ďakujeme vedeniu školy a všetkým pedagógom. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu a  prajeme im pokojné a v zdraví prežité dovolenkové obdobie.

            Mgr. Stanislava Genčúrová